« Takaisin

Mitä ohjelmaa lasten synttäreille?

Onnistuneet lastenjuhlat syntyvät muutamalla niksillä. Yksinkertainen teema, ikään sopivaa ohjelmaa sekä kolmen säännön herkkupöytä takaavat juhlat, joissa lapset viihtyvät ja vanhemmat keräävät pisteet kotiin!

 

3-4-vuotiaat
Satumainen teema ja vapaata leikkiä

Pienten lasten synttäreillä ohjelmasta ei kannata ottaa itselleen suotta päänvaivaa. Ohjelmaksi riittävät usein tutut juhlarituaalit, kuten lahjojen avaaminen, herkuttelu, vapaa leikki sekä tarvittaessa yksi ohjelmanumero.

Lahjojen saaminen ja antaminen on uutta, minkä vuoksi niiden avaaminen on tärkeä osa juhlia. Hyvä ohjelmanumero syntyykin jo lahjojen avaamisesta. Lahjat voidaan avata pullonpyörityksellä tai piilottamalla ja etsimällä niitä. Lahjat voidaan myös sekoittaa ja arvata, keneltä mikäkin lahja on. Lahjojen avaamista voi kokeilla myös musapiirissä, jossa pehmolelu kiertää sylistä syliin. Kun musiikki päättyy, avataan lahja siitä sylistä, johon lelu jää.

Ohjelmaa:

Lahjojen avaaminen leikin avulla
Onginta
Aasinhäntä
Aarteenetsintä
Temppurata
Askartelu

Tulostettavia Rölli-hahmoja askarteluun löydät täältä

Teemoja:

Metsä
Eläimet
Prinsessa
Merirosvot
Peikot ja keijut

Erityisesti pienet juhlijat tarvitsevat ohjausta ja apua oppiakseen synttärietiketin. Lapsille kannattaa opettaa, että kaikkiin lahjoihin suhtaudutaan kunnioittavasti eikä niitä vertailla keskenään.

Varaa myös aikaa vapaaseen leikkiin uusien ja vanhojen lelujen kanssa. Hyvällä säällä leikit voi järjestää myös ulkona vaikkapa metsässä, jossa pidetään aarteenetsintä. Tällöin jokaiselle juhlijalle kannattaa varata pieni palkinto.

 

5-6-vuotiaat
Naamiaiset, disco ja askartelupaja on pop!

Viskarit ja eskarit ovat jo leikeissään täynnä vauhtia ja tilanteita. Erityisesti tämän ikäisille kannattaa suunnitella ohjelmaa, johon voi osallistua vaikkapa non-stop koko synttäreiden ajan. Klassikoita ovat naamiaiset, disco ja kaikenlainen askartelu.

 

Ohjelmaa:

Disco
Askartelupaja (esim. naamarit ja hatut)
Sokko
Naamiaiset
Autorata-kilpailut

Ikää näillä veijareilla on jo sen verran, että ohjatut leikit sujuvat hyvin. Osallistu vanhempana kuitenkin leikkeihin ja peleihin lasten tarpeiden mukaan. Valitse vain leikkejä, joissa kukaan ei jää ulkopuoliseksi tai pahoita mieltään. Vilkkaammalle porukalle kannattaa varata vauhdikasta ohjelmaa, jotta he pääsevät purkamaan energiaa hallitusti.

 

7-8-vuotiaat
Kisoja, visoja ja musiikkia!

Eka- ja tokaluokkalaiset ovat usein jo kokeneita juhlijoita lasten synttäreillä ja osaavat odottaa ohjelmaa. Ikään sopivaa ohjelmaa syntyy erilaisista peleistä, kisoista ja visoista, joita lapset usein mielellään itse suunnittelevat. Musiikki ja disco kuuluvat yhä varmemmin pakollisiin ohjelmanumeroihin. Musiikkia voi soittaa vaikkapa Youtubesta siirtämällä näyttö TV-ruutuun. Näin musiikkivideot värittävät huonetta ja juhlijoita.

Ohjelmaa:

Disco
Korupaja
Tietokilpailut
Dance- tai Singstar -ottelut
Playstation-ottelut
Muotinäytös

Kolmen säännön herkkupöytä

Lastenjuhlissa herkuttelukin on jo ohjelmanumero. Herkkujen ideoimisessa ei kannata stressata turhia. Kolmen säännön herkkupöytä kelpaa kaikille ja kotona vanhemmat kiittävät.

Jotain suolaista
Popcornit, sipsit, nakit, lihapullat

Jotain makeaa
Kakkua, muffinsseja, limua, jäätelöä, keksejä, karkkeja

Jotain terveellistä
Hedelmävartaat, vihannestikut, vettä

Rolli-ohjelmaa-lasten-syntymäpäiville